torstai 20. joulukuuta 2012

Älypuhelinviestintää

Älypuhelin on yksi mobiiliviestintävälineistä. Mobiiliviestinnän määritelmä lyhyesti on : Ajasta ja paikasta riippumatonta viestintää (Suomen Mediaopassanasto). Viestiä voi lukea ja lähettää helposti milloin ja missä vain. Valokuvien ottaminen ja erilaisten palveluohjelmien lataaminen puhelimeen on helppoa. Puhelin ei enää ole vain puheluja varten.

Kun sain itselleni älypuhelimen, huomasin viestiväni paljon enemmän kuin ennen. Tietokonetta ei enää viitsisi ottaa esille, kun puhelimen kautta asiat hoituvat vaivattomasti ja nopeasti.  Saan hoidettua sosiaalisen median päivitykset, lähetettyä sähköpostia, tekstiviestejä ja voin käyttää erilaisia ohjelmia. Viestintä muuttuu yhä enemmän ajankohtaiseksi, voin helposti lähettää esimerkiksi tilannekuvia, tarkistaa lähimmät palvelut, seurata kartasta missä mennään jne.

Tekstiviestien lisäksi puhelimen kautta hoidetaan verkkoviestintää. Voisi melkein sanoa, että mobiiliviestintä on juurtunut osaksi arkea ja rutiineja. Kun älypuhelinten hinta laskee, ne yleistyvät ja älypuhelinverkkopalvelujen käyttäjien määrä lisääntyy.

Mielenkiintoista on seurata minkälaisia palveluja tulevaisuudessa kehitetään ja miten viestien sisältö kehittyy?

 Joulu ja vuodenvaihde lähestyy, ennen tekstiviesteinä lähetettiin paljon juhlatoivotuksia. Sosiaalinen media on lohkaissut osan tekstiviestimääristä.

Pohdintaa matkapuhelinlaskutuksesta.

Toivotan lukijoilleni Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti