keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Sosiaalinen media sähköpostin tilalle

Monet tuskailevat työssään sähköpostien kanssa. Sähköpostin lähettäminen on helppoa, välitetään tietoa varmuuden vuoksi. Sähköpostiin tallennetaan varmuuden vuoksi viestejä ja asiakirjoja. Tärkeää olisi miettiä erityisesti viestin sisältö ja kohderyhmä.

Sosiaalisen median kanavia otetaan käyttöön ja muutaman vuoden päästä sähköpostin käyttö vähenee. Sosiaalisen median kanavat tuovat työryhmätilat, tykkäämiset ja pikaviestit. Työtä voidaan tehdä samalla alustalla yhtaikaa yhdessä. Asiakirjat säilytetään yhteisessä arkistossa.

Asiakkaiden kanssa henkilökohtainen viestintä säilyy edelleen sähköpostissa, mutta yhteiset jaettavat asiat voidaan jakaa sosiaalisen median kautta.

Tänään oli Aamu-tv:ssä keskustelua sähköpostin käytöstä:

2 kommenttia:

  1. Google Docs -ohjelmaa olen jo kokeillut pari vuotta sitten kun tein opintoihin liittyviä ryhmätöitä. Kätevää kun tekstiä voi muokata yhtäaikaisesti montakin henkilöä ja värikoodein näkee kuka kirjoittaa mitäkin. Samalla voi kirjoitella chattia siinä sivussa. Toki kehiteltävää siinä vielä oli kätevyydessä.

    VastaaPoista
  2. Itsekin olen opintojen yhteydessä käyttänyt Google Docs-ohjelmaa. Tosi kätevää oli tehdä ryhmätöitä Docsissa. Yritysten on kuitenkin mietittävä mikä on julkista ja mikä ei-julkista. Kaikkia asioita ei voi tehdä ja viedä julkisiin sosiaalisen median kanaviin. Tiedän, että joitakin sivustoja voidaan ottaa myös sisäiseen käyttöön.

    VastaaPoista