sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mitä on viestintä - kuvat kertovat

Tällä kertaa kokeilen miten viestintä onnistuu kuvieni avulla. Mitä on viestintä?

Linnuilla on pesä ja kieli, jolla viestivät. Viestiminen on tärkeää poikasten ja vanhempien välillä. Erityisen tärkeää on kriisiviestintä, jos vaara uhkaa. Viestien avulla poikaset osaavat suojautua.

 Puhelinlangat laulaa ja lamppu tarjoaa valoa pimeyteen. Varis tarkkailee ympäristöään avaralta paikalta. Viestintä vaatii suunnitelman. Tärkeää on toimintaympäristön tarkkailu.

 Uuden vuoden raketit viehättävät. Kauniit kuviot ja värit sekä ääni. Viestinnässä on mietittävä miten saada oma sanoma läpi informaatiotulvassa.

 Kiviä on monenlaisia vieri vieressä. Samoin on viestinnän huomioitava kohderyhmänsä.

 Mehiläinen on jäänyt sisälle ja lentää yhä uudelleen valoa kohti, kunnes kuolee. Viestinnässäkin on huomioitava muutokset ja uudistukset.


 Helsingin mainontaa. Viestintään kuuluu myös PR-toiminta. Markkinointi ja viestintä integroidaan hyväksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi.

 Astiaan voi säilöä virkistävää vettä. Viestintää voi höystää huumorilla, tarjota virkistettä.
 Lokki vartioi kivellä poikastaan ja odottaa kumppaniaan, joka tuo ruokaa. Viestintä on yhteisön voima, ravinne.

Hälytyskello huvilan seinässä. Viestinnässä seurataan viestejä ja hälytyskellot soivat ajoissa.


 Joskus on hyvä hidastaa kuten etana. Harkittua ja suunnitelmallista viestintää.



 Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista. Negatiiviset viestitkin ovat arvokkaita palautteita.

 Ihmiset ovat sosiaalisia, joten muista tunteet ja persoonallisuus viestinnässä.


 Kuten tilhit syksyllä pihlajassamme, viestintä tapahtuu yhteisöissä. Ilman viestintää ei ole yhteisöjä. Viestintä kokoaa, välittää tietoa, vaikuttaa, kuuntelee, kannustaa. "The art of communication is the language of leadership" (James Humes)

 Erilaisia jälkiä lumessa. Viestintä jättää jälkensä, tarkista ja mieti mitä julkaiset.


Puu Eedenin puutarhassa, josta Jumala kielsi syömästä, koska silloin ihminen saisi tiedon hyvästä ja pahasta. Eettinen viestintä ja arvojen kunnioitus ovat tärkeitä.

 Polku kuvaa viestinnän suuntaa, jotakin kohti olemme menossa.


 Tiedon merkitys lisääntyy. Tärkeää on miten osaamme kerätä meille oleellista tietoa. Tärkeää on myös miten osaamme jakaa tietoa muille.


 Ikkuna on kuin sielun peili. Viesteillä annamme itsestämme tietyn kuvan.





 Ei kannettu vesi kaivossa pysy. Muistammehan, että viestintä on vuorovaikutusta, toisten kuuntelemista. Vuorovaikutus on vaikuttamista vuorotellen, viestejä sinulta minulle, minulta sinulle.

4 kommenttia:

  1. Hienoja oivalluksia viestin merkityksestä. Pohdimme ystävien kanssa viestien merkitystä ja vaarallisuutta nykymaailman viestintävälineissä.
    Monet pelkäävät yksityisyyttään, ehkä turhankin paljon. Syrjäytyykö joku, jos ei uskalla mukaan nykypäivän viestintään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syrjäytyminen on riski. Ihmisille olisi tarjottava ainakin mahdollisuus tasavertaiseen viestintään. Verkkomaailmassa pätee samat säännöt ja käyttäytyminen kuin reaalimaailmassa. Verkkomaailmaa pelätään, koska sitä ei tunneta.

      Poista
  2. Viehättäviä ajatuksia ja hyviä oivalluksia! Todennäköisesti jäävät paremmin mieleenkin kun on kuvat mukana. Ainakin sellaisille henkilöille, joille visuaalisuus on pääkanava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viesteissä kuvat tukevat ja havainnollistavat tekstiä. Uusi suuntaus esitysdioissa on kuvien käyttö ja tekstin vähentäminen.

      Poista