tiistai 30. huhtikuuta 2013

Kloonattu verkkoviestijä




Olen tutustunut robottimaailmaan ja lisättyyn todellisuuteen. Näistä uusista asioista innostuneena kuvittelen tulevaisuuden verkkoviestijän työpäivän: Robotti kerää minulle tarvittavan tiedon netistä, istun työkokouksessa virtuaalisesti, teen 3D-mallinnuksia tulevista projekteista, olen verkossa virtuaalisesti  vastaamassa asiakkaille, teen työtä yhdessä verkostoni asiantuntijoiden kanssa jne. Mielenkiintoista on erottaa todellinen todellisuus lisätystä todellisuudesta.

Kehitys on digitaalisessa maailmassa ollut nopeaa. Suurempi muutos on lähellä, kun nykyinen nuoriso on tulossa työelämään. Näitä digimaailman kasvatteja kutsutaan diginatiiveiksi. Osallistuminen ja vuorovaikutus on luonnollista, asioita suunnitellaan ja tehdään yhdessä virtuaalisissa työtiloissa ja -ympäristöissä. Edelleen yhteisöllisyys ja sosiaalisuus ovat tärkeitä. Toimimme yhdessä yksin, emmekä välttämättä tunne yhteistyökumppaneitamme hyvin.

Maailma on tullut lähelle, tietoa on saatavilla helposti ja paljon. Valitsemme mihin ryhmiin liitymme, minkälaisen identiteetin muodostamme ja mitä tietoa haluamme. Huomiota herättää persoonallisuus ja kohdennettu tieto. Työtä voimme tehdä paikasta ja laitteesta riippumatta. Voinhan jopa kuvitella kloonaavani robotin, joka edustaa minua töissä. Itse jään nauttimaan kotonaolosta.

Lisälukemista:

Life online. The web in 2020.

How will the web monetize in 2020?

Imagining the internet. The 2020 survey.

Digital  Natives

Disney invents method to clone humans into robots

Netin käytön muutoksen alueita: hakukoneet, sosiaaliset verkostot ja netin mobiilikäyttö

Googlen Smidt: Jokainen pääsee nettiin vuoteen 2020 mennessä

Lisätty todellisuus

USA:n armeijan itsenäisesti ajattelevat PETMAN-robottisotilaat enää askeleen päässä

Entä jos esimiehesi olisi robotti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti